Kürtaj

Sağlıklı veya sağlıksız devam eden gebelik sürecini isteğe bağlı olarak veya tedavi amaçlı cerrahi metodlarla sonlandırılmasına kürtaj denir. Aslında küretaj kelimesinin kısaltılması ile türetilmiş olup kazıma anlamı taşır, fakat günümüzde kazıma yapılmadan vakum kürtaj tekniği uygulanmasına rağmen bu deyim eskiden kalma geleneksel bir tabir olarak devam etmektedir. Kürtaj nedir sorusunun anlamını çıkardıktan sonra makalemizi derinleştirelim : ama dur makaleyi okumak sizi sıkarsa İstanbul Bakırköy'deki muayenehanemizi  dan arayabilirsiniz, kürtaj fiyatlarının kaç para olduğunu ve çocuk aldırmayla ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz, daha pratik bir çözüm daha WhatsApp  den yazın kürtaj fiyat listemizi güncel hali ile yollasın asistanlarım.

Kürtaj fiyatları : İstanbul'da boğazın iki yakasında birçok jinekolog kürtaj yapıyor, evli olmayan çiftler genelde gizlilik sebebi ile özel muayenehaneleri tercih ediyor, kürtaj yapan doktorlar arasında farklı ücretlendirme seviyeleri uygulanıyor olabilir, sıklıkla kaç haftalık gebe iseniz ona göre bir kürtaj fiyatı önünüze konur, 10 haftayı aşmadığınız sürece gebelik sonladırabilirsiniz, yasal süreye yaklaştıkça çocuk aldırma maliyetiniz artacaktır.

Kürtaj nedir ? : Normal veya anormal hamilelik süreçlerinde isteğe bağlı olarak cerrahi müdahale ile gebelik sürecinin sonlandırılması ve rahim içindeki gebelik mahsülünün dışarı alınması işlemine kürtaj denir.

Kürtaj ne demek ? : kürtaj devam eden gebeliğin sonlanmış olması demektir. Kürtajdan sonra normal adet döngüleri yaklaşık 40 gün sonra başlar.

Kürtaj nasıl yapılır resimli anlatım : Halk arasında sık konuşulan tabiri ile çocuk aldırma işleminin nasıl yapıldığını kağıda dökmek gerekirse maddeler halinde safhalarımız şöyle :

  1. Doktorla görüşme
  2. Ultrason ve jinekolojik muayene
  3. Rahim girişine lokal anestezi uygulanması
  4. Collum uteri dilatasyonu
  5. Karmen kanülünün rahme yerleştirilmesi
  6. Vakum takılması
  7. Negatif basınçla gebelik kesesinin alınması
  8. Ultrasonla gebelik sonlandırılmasının onaylanması

Kürtaj ne kadar sürer ? : Merak etmeyin beklediğinizden çok daha kısa sürer mesela 10 - 15 dakika gibi bir zaman sürecinde gebelik sonlandırılır.

Kürtaj sonrası nelere dikkat edilmelidir ? : 10 günlük süreç içinde cinsel ilişkiye girmemek, denizde veya havuzda yüzmemek gerekir, banyonuzuda küvete oturmadan yapabilirsiniz.

Kürtaj yasası : Hamilelik sonlandırmada isteğe bağlı seçenekleri kısıtlayan en geç kaç haftaya kadar kürtaj yaptırabileceğinizi söyleyen bir kanunlara kürtaj yasası denir.

Kürtaj kadınlar kulübü : Kürtaj forumlarını duymuşsunuzdur, kürtaj yaptıranların mesajlarını okuyarak İstanbul'da kürtaj fiyatları hakkında bilgi sağlamaya çaba gösterdiği yerlerdir, kürtaj kadınlar kulübü gibi forumlardada bahis konusu olabiliyor.

Kürtaj ekşi sözlük : Twitter ile forum sitesi karışımı olan ekşi sözlükte herkes kafasına göre bir cevap yazıyor, kürtaj ekşi sözlüktede gündemden düşmeyenler arasında özel bir yere sahiptir, bazıları kürtaj ücretlerini sorarken genelde kürtajın yasal olup olmadığı tartışılır.
.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtajdan Sonrasıda Önemlidir Güvenli ve Uygun Şartlarda Kürtaj

Kürtaj nedir ?

Kürtaj Sonrası